e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Συζήτηση σε θέματα εναλλακτικών θεραπειών και ομοιοπαθητικής
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
#221
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 14 Χρόνια, 6 Μήνες πριν Κarma: 9
Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2009

Γράφει: Αντωνίου Παντελής, Καθηγητής Φυσ. Αγωγής


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα που περιέχουν ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία λειτουργούν επικουρικά στο ημερήσιο διαιτολόγιο, ειδικά όταν η διατροφή δεν είναι ισορροπημένη, και δεν ανήκουν στην κατηγορία των κοινών τροφών, δεν είναι φάρμακα, ούτε προϊόντα ειδικής διατροφής και μπορούν να καταναλωθούν από όλες τις κατηγορίες πληθυσμού.

Η αλήθεια είναι ότι η ποικιλία που συναντάμε στα προϊόντα αυτά είναι μεγάλη και συνεχώς διευρύνεται. Έτσι, εκτός από τις βιταμίνες, τις πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία υπάρχουν και άλλα συστατικά όπως εκχυλίσματα βοτάνων, φυτικής και ζωικής προέλευσης συστατικά ή συνδυασμούς αυτών, τα οποία κατά συνθήκη ονομάζονται συμπληρώματα διατροφής.

Μπορούμε να τα βρούμε ως ταμπλέτες, κάψουλες, σκόνες ή σε υγρή μορφή. Σημαντικό ρόλο στη μορφή που θα παρασκευαστούν παίζει η δοσολογία, η ταχύτητα απορρόφησης από τον οργανισμό καθώς και η ευκολία μεταφοράς και αποθήκευσης.

Τα πλεονεκτήματά τους είναι σημαντικά, αφού περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα θρεπτικών στοιχείων σε μικρό όγκο, ειδική ποσότητα θρεπτικών ουσιών και ακριβή γνώση αυτής της ποσότητας, ενώ δεν περιέχουν ανεπιθύμητες συνοδευτικές ουσίες όπως χοληστερόλη, λίπος κ.α.

Τέλος, μεγάλο ρόλο για την επιλογή τους παίζει το γεγονός ότι η προετοιμασία τους και η πρόσληψη μπορεί να γίνει οπουδήποτε χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές.

Η γνώμη του ειδικού

Η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτείται η λήψη τους όταν το καθημερινό μας διαιτολόγιο περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες. Δεν πρέπει να λησμονούμε πάντως ότι πολλοί άνθρωποι λόγω του άγχους, της πίεσης χρόνου, του άστατου ωραρίου καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις όπως σνακς, φαστ φουντ, παραλείποντας φρούτα και λαχανικά.

Ακόμη και στο καθημερινό μας τραπέζι πολλές φορές υπάρχουν έτοιμες τροφές, κατεψυγμένες ή προμαγειρεμένες, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να καλύπτουμε επαρκώς τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι το λεγόμενο οξειδωτικό stress. Είναι η καταστροφή των κυττάρων από διάφορους οξειδωτικούς παράγοντες όπως ο καπνός και οι ρύποι καθώς αυτή έχει συσχετιστεί με διάφορες μορφές καρκίνου, γήρανση δέρματος, νευρολογικές διαταραχές κ.α.

Ασπίδα σε αυτή την καταστροφή είναι οι βιταμίνες Α, Ε, C και το σελήνιο. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες (ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια ή άτομα ιδιαίτερα βλαπτικά για τα κύτταρά μας) που είναι υπεύθυνες για την οξείδωση των κυττάρων. Συνεπώς, οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στη σύγχρονη κοινωνία.

Συμπληρώματα διατροφής έχουν ανάγκη πολύ συχνά και οι έγκυες. Συνήθως παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, αν και τα χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίων-αιματοκρίτης-δεν υποδηλώνουν πάντα αναιμία. Αυτό συμβαίνει γιατί μεγαλώνει ο όγκος του πλάσματος και αραιώνει η μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο οργανισμός βοηθάει να καλυφθούν οι ανάγκες του με τη διακοπή της έμμηνου ρύσεως, την αύξηση απορρόφησης του σιδήρου και την αύξηση της τρανσφερίνης, ουσίας που μεταφέρει σίδηρο.

Οι καπνίζοντες επίσης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη διότι το επίπεδο ορισμένων βιταμινών όπως η C, η E, η B12 και του σεληνίου μειώνονται δραματικά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ένα τσιγάρο καταστρέφει 25-100 mg βιταμίνης C.

Η πιο κατάλληλη στιγμή της ημέρας για τη λήψη συμπληρωμάτων θεωρείται η ώρα του πρωινού, ενός ολοκληρωμένου γεύματος αποτελούμενου από άπαχες πηγές πρωτείνης (γιαούρτι-γάλα), δημητριακά ή φρυγανιές με μαργαρίνη και μέλι και χυμό ή φρούτο.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καλό είναι να λαμβάνονται με το μεσημεριανό. Άλλωστε, τις λιποδιαλυτές κυρίως βιταμίνες Α, D, E, K τις βοηθάει η παρουσία λίπους στο γεύμα μας, αφού διευκολύνει την απορρόφησή τους.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση τους. Θεωρούνται ασφαλή, γι’ αυτό και δεν απαιτείται συνταγή για την αγορά των βιταμινών από τα φαρμακεία. Παρόλα αυτά, το πιο σωστό είναι να τα λαμβάνει κάποιος έπειτα από την προτροπή του γιατρού του ή του διαιτολόγου. Αυτοί οι δύο είναι οι πιο κατάλληλοι να διαπιστώσουν τις ανάγκες και να μας προτείνουν αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Πηγές: www.nutrimed.gr
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα